2011. március 23., szerda

Emlékeznek még ?

Mottó: „Nem az a baj, hogy marad a Polgármester Asszony, a baj az hogy a kutya lehugyozta a hagymát a CBA-ban.” 

Talán a fenti mottóért még nem perel be minket a CBA , hiszen ők is inkább hallgatnak arról, hogy hányszor vizeltek rá a levesbe valónkra a múltban. Hiszen a nagy része a falunak nem olvas blogot, és azt hiszi, hogy az internet egy fekete doboz a nagybaráti templom tornyában, és amiről nem tudunk az nem rontja el a szánk ízét.
A demokrácia mélységes híveként gratulálunk a győzteseknek, bárkik is legyenek azok.
A polgármesternél egyszerű a dolog , két jelöltből győzött a Népnek jobban megfelelő, visszakapta a Gonosz Testület által lenyesett szárnyait és újra fényesen szárnyalhat az Agármányok ormai fölött. Semmi sem tartja vissza , hogy zseniális terveit végrehajtsa, hacsak nem alakul úgy a Testület összetétele. Már vasárnap este ünnepelt a Család , pezsgőzés a Hivatalban meg minden, mintha a Fehér Házat vették volna be. Valószínűleg a Hivatal dolgozói is megkapták a maguk adagját hétfőn reggel, csakhogy tiszta legyen ki itt az úr(hölgy). De ugye ebben a faluban félni nem kell, sem tanárnak, sem óvónéninek.
A Testület összetétele számunkra kicsit zavaros. Íme az eredmények sorba rendezve a valasztas.hu – ról



Dr. Palla Roland Független 1154
Árvai István Független 1029
Rácz György Független 904
Medgyasszay Csaba Falubarát Győrújbarát 862
Dr. Márai István FIDESZ KDNP 776
Dr. Csizmadia Andrea Falubarát Győrújbarát 750
Zólyomi Péter Falubarát Győrújbarát 702
Pammer Ernő Független 685


Ez eddig rendben van, gratulálunk nekik. De itt van a 9. a sorban: Dr. Bálló Ferenc 677 szavazattal. Tehát ha valamelyik képviselő visszalépne Ferencünk 677 zombi támogatásával , (akik vagy nem tudták , vagy nem érdekelte őket hogy mások hagymáját le szokta vizelni) a Képviselő Testület tagjaként fog esküt tenni, ha ez nála jelent egyáltalán valamit.
Dr. Palla erős támogatottságot élvez Ő tényleg tud függetlenül viselkedni(a szó igazi értelmében, nem úgy ahogy ezt a kifejezést a Polgármester Asszony a kampányában lejáratta), de nem csodálkoznánk ha Irmánk megkínálná valamivel. (alpolgármester, egészségház talán), de tanult emberként nem engedheti meg, hogy a Mutyivilág visszajöjjön.
Árvai Pityu mindig képviselő lesz , amíg a neve „Á”-val kezdődik (bár a betűfelismerő csoport a Dr. B-ig is eljutott), és Irma mellett fog szavazni, meglepődnénk ha nem. Rácz György szintén a „Függetlenek” pártját erősíti + személyes problémái lesznek az őt leváltókkal , de neki az Iskola kell, meg fogja támadni a mostani ÁMK vezetést, ehhez kell neki Dr. Bálló is , aki pont egy az iskoláról szóló testületi ülést alakított át bírósági tárgyalássá.
A 3 bejutott falubarátos valószínűleg vasárnap este átkozta a percet, amikor önként vállalták a helyi politikusságot, de ahogy felénk Magyarisztánban mondják: „ Fel a fejjel, egyik vesztett csata sem az utolsó”.
Dr. Márai a jegyzőkönyvek szerint nem hajol meg Irmának.
Pammer Ernő nálunk a sötét ló, a pletykák szerint inkább civil mint „Független”, Szerintünk meg fogják dolgozni és nem biztos hogy szeretné az elkövetkező vitákat, talán őt próbáljak rábeszélni , hogy ne égesse magát a politikával, amikor a nála sokkal alkalmasabb jelölt már a spájzban van a hagymás zsákok mögött.
Ha valaki nem tölti estéit a magyarisztáni önkormányzati rendszer tanulmányozásával , annak elmagyarázzuk hogy a Testület irányítja a falut nem a polgármester egyedül , tehát aki a Testületre panaszkodik az ugyanúgy megkérdőjelezi a Démosz döntését , mint aki a polgármester legitimitását kérdőjelezi meg. A polgármester vígan kampányolhat adóforintjainkból, amíg a helyi „parlament” tagjai a szabadidejüket áldozzák a köz szolgálatáért és maguk szopatásáért.
Nem kell álszerénynek lenni, tessék ezt pénzért csinálni, nekem 4 év múlva ne mondja senki, hogy ingyen kúrtuk el.
Itt jegyezzük meg, hogy K. János ex-jegyző legfőbb pártfogója bukott Ikrényben, és Jánosunkat többen látták a képviselői bemutatkozáson keselyűként körözni a faluház karzatán.
Most szépen hátradőlünk, bekészítjük a CBA felső polcairól vásárolt hagymás csipszet és figyeljük, hogy mi fog történni.
Ja , és valaki magyarázza el, hogy miért kell a Polgármesternek és a Testületnek békében mindenben egyetérteni és egységesnek lenni, amikor mi a szomszédjainkkal 3 árvácska miatt leanyázzuk egymást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése